Hverdagsklassiker
Hei hei!
Selv om kjøttbollens dag allerede har vært i år (23. august) så kan vi jo gi en liten hyllest til denne klassikeren av en middag uansett. I dagens oppskrift har riktig nok middagen fått en liten spicy vri. Retten er veldig enkel og rask å lage, krever få ingredienser og smaker herlig :) Perfekt i en litt hektisk hverdag!
Spicy kjøttboller med potetmos
2 personer
- 400 - 500 g potet
- 1 skvett melk
- 1-2 ss smør
- 400 g karbonadedeig
- 1 egg
- Krydder: cummin, chili, salt, pepper, paprika, hvitløk
- Salat til servering
Tips: Ha en boks hakkede tomater sammen med kjøttbollene for litt ekstra "kliss" eller vanlig pastasaus
Potetmos:
- Skrell potetene og del i små biter, jo mindre jo fortere går det.
- Ha bitene i en kjele med vann og kok til de er møre.
- Når de er ferdige moser du de med en stamper, ha i smør og en melk til en mosen får en fin konsistens. Rør rundt og server.
Kjøttboller:
- Bland kjøttdeig, krydder og egg sammen i en bolle
- Sett stekepannen på middels høy varme, ha i litt smør/olje, og rull små kjøttboller med hendene. Bruk gjerne hansker!
- Stek til de er gjennomstekte og server med potetmos og salat :)
Håper det smaker <3
Fredrikke Gustavsen
07.09.2017 kl.20:10