Hverdagsklassiker

Hei hei!

Selv om kjøttbollens dag allerede har vært i år (23. august) så kan vi jo gi en liten hyllest til denne klassikeren av en middag uansett. I dagens oppskrift har riktig nok middagen fått en liten spicy vri. Retten er veldig enkel og rask å lage, krever få ingredienser og smaker herlig :) Perfekt i en litt hektisk hverdag!

Spicy kjøttboller med potetmos



2 personer

  • 400 - 500 g potet
  • 1 skvett melk
  • 1-2 ss smør
  • 400 g karbonadedeig
  • 1 egg
  • Krydder: cummin, chili, salt, pepper, paprika, hvitløk
  • Salat til servering

Tips: Ha en boks hakkede tomater sammen med kjøttbollene for litt ekstra "kliss" eller vanlig pastasaus
 



Potetmos:

  1. Skrell potetene og del i små biter, jo mindre jo fortere går det.
  2. Ha bitene i en kjele med vann og kok til de er møre.
  3. Når de er ferdige moser du de med en stamper, ha i smør og en melk til en mosen får en fin konsistens. Rør rundt og server.

Kjøttboller:

  1. Bland kjøttdeig, krydder og egg sammen i en bolle
  2. Sett stekepannen på middels høy varme, ha i litt smør/olje, og rull små kjøttboller med hendene. Bruk gjerne hansker!
  3. Stek til de er gjennomstekte og server med potetmos og salat :)

Håper det smaker <3

Én kommentar

Fredrikke Gustavsen

07.09.2017 kl.20:10

Åhh deilig!

Skriv en ny kommentar

hits