Sunner skoleboller

Hei p dere!

Helg og sol - bedre blir det neste ikke! Denne helgen gr til stevne i Holmestrand med hesten, og ellers bare litt sm vask i huset, god mat og avslapning. Jeg vknet allerede klokken 8 i dag tidlig, og startet derfor dagen med en deilig ryggkt p Elixia. N er jeg vel hjemme og en stor bolle med sjokoladehavregrt med peanttsmr str foran meg. Hverdag eller helg - havregrten er som regel med :)

Men som jeg har sagt mange ganger er jeg veldig for en fin balanse mellom sunt og kos - det er ikke noe som heter "Nei-mat", alt handler bare om balanse. N er det jo helg og det er lov kose seg litt ekstra. Da har jeg lyst til friste dere med noen hjemmelagde skoleboller. Gjrbakst er noe av det beste jeg ved og ved bruke litt grovere mel og ulike sukkererstatninger kan det kjente og kjre skolebollen gjres litt sunnere. Og det til og med uten at det gr p bekostning av smak og konsistens!

Sukkerfrie skoleboller



Boller - Ca. 12 stk

  • 75 g smr
  • 3 dl melk
  • 75 g kesam
  • 1/2 pakke trrgjr
  • Stning tilsvarende 0,75 dl sukker, jeg brukte sukrin + og litt sukrin gold
  • 1 ss yaconsirup/honning (valgfritt)
  • 1-2 ts kardemomme
  • En klype salt
  • 450-500g trrvare, jeg brukte mest speltmel,men ogs litt fullkornsmel og havremel
  • 1 egg til pensling

Vaniljekrem og pynt:

  • 1 pose eldorado vaniljesaus uten tilsatt sukker
  • 3 dl melk
  • Revet kokos
  • Sukrinmelis eller vanlig melis rrt* sammen med bitte litt vann
     



Slik gjr du:

  1. Ha smr og melk i en bolle, varm opp til ca 37 grader og bland sammen.
  2. Rr deretter ut gjren i den lunkne blandingen.
  3. Bland s i trrvarene og elt til en fin og jevn deig som slipper bakebollen noks lett.
  4. Hev deigen p et lunt sted til den er dobbelt s stor, ca 60-90 minutter. Heves gjerne under plast eller et trkehndkle.
  5. Mens bollene hever lager du vaniljekremen: Ha innholdet i posen med vaniljesaus og melk i en kjele og kok opp under omrring.
  6. Skru av varmen og trekk til side nr den koker opp. Sett til avkjling og rr i den en gang i blant.
  7. Nr deigen er ferdig hevet deles deigen i 12 like store deler. Kna deigen og trill til boller.
  8. Sett bollene p en stekeplate dekket med bakepapir og la dem etterheve i 30-40 minutter.
  9. Bruk baksiden av et lite glass (eller bare fingrene) til lage en fordypning i hver bolle. Fyll med vaniljekrem.
  10. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 C i 6?10 minutter. Avkjl bollene p rist.
  11. Nr bollene er avkjlt pynter du med melis og kokos.
     


 

Hper det smaker <3

4 kommentarer

Martine susann

02.09.2017 kl.19:24

Dette s godt ut ! :)
Martine susann: Tusen takk :) S koselig hre

Gnierfru

03.09.2017 kl.09:00

De s kjempe gode ut, jeg ogs bruker spelt mel og blir mye mindre oppblst i magen av det. Denne oppskriften har jeg lyst til prve en gang :)
Gnierfru: Helt enig med deg der! Ja da hper jeg den faller i smak! God sndag videre :)

Skriv en ny kommentar

hits