Fullkornslasagne med hvitløksbrød

Åh der var det helg!!

Eller faktisk enda bedre - nemlig ferie! 3 uker ferie for å være presis, og det skal bli helt praktfullt. Jeg har store planer og jeg tenker å nyte disse ukene maks. Det starter i hvert fall bra. I kveld skal jeg og familien ut å spise på restaurant til en forandring, og det tror jeg blir veldig hyggelig :) Så ingen middagslaging her i dag, men jeg vil dele et fantastisk godt måltid med dere før jeg hopper i dusjen.

Denne laget vi for noen helger tilbake og det resulterte i to meget overspiste sjeler på sofaen etterpå! I utganspunktet er det ikke store vrien i forhold til den vanlige klassiske lasagnen, men med noen få endringer så blir det plutselig bittelitt sunnere!

Fullkornslasagne med hvitløksbrød



Lasagne - 3 personer

  • 600 g karbonadedeig
  • Fullkornslasagne plater
  • 2 bokser hermetiske tomater, hakket
  • 1 boks tomatpure
  • 1/2 løk finhakket
  • 3 fedd hvitløk finhakket
  • 1 boks champignon
  • 1 boks cottage cheese (valgfritt)
  • Krydder: salt, pepper, oregano, basilikum
  • Ost til topping
  • Salat til servering
     



Hvitløksbrød - 3 personer

  • 3 mindre grove rundstykker
  • 2-3 fedd hvitløk finhakket
  • 3 ss smør
  • Litt krydder: timian, salt, pepper
     



Slik gjør du:

  1. Start med å steke løk og sopp i litt smør i pannen til de er gylne og litt sprøstekt. Legg til siden.
  2. Stek deretter ferdig kjøttet. Ha i løk, sopp, hakkede tomater, tomatpure, hvitløk og krydder og la det putre i en noen minutter.
  3. Sett ovnen på 190 grader. Finn frem en stor ildfastform og legg et lite lag med kjøttfyll i bunn. Dekk deretter over med pastaplater. Legg lagvis med kjøtt, pastaplater, og cottage cheese. Avslutt med kjøtt og topp med ost.
  4. Stek i ovnen til platene er myke og osten gyllen, min stod i ca 30 minutter.
     



Mens lasagnen er i ovnen lager du brødene:

  1. Skjær et rutenett på toppen av brødene.
  2. Smelt smør og ha i hvitløk og krydder. Fordel røren over brødene og dytt godt ned i alle sprekker.
  3. Stek sammen med lasagnen de siste minuttene til brødene begynner å bli gylne.
     



Server med en frisk salat og nyt!

Håper det smaker og god helg <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

24, Skien

Hei! Ei blid og livlig jente fra Skien. Stor lidenskap for kosthold og trening. På bloggen vil jeg dele enkle og gode, ikke minst sunne, oppskrifter og et par treningstips i ny og ned. Følg meg gjerne også på instagram: linnmblom

Kategorier

Arkiv

hits