Bra for deg - bra for miljøet!

God kveld!

I dag vil jeg slå et lite slag for miljøet - nemlig ved å kaste mindre mat. I tillegg til å være supert for miljøet, er det som regel også veldig bra for lommeboka!
Når jeg handler så har jeg til vane å alltid kikke på de stedene der varer som er nedsatt pga. dato ligger, i dag var intet unntak - og i dag ble det en skikkelig storfangst. Jeg fikk både tilbehør til middag, dessert til i kveld og lunsj til i morgen med 40 % nedsatte priser. Det liker jeg :)

Vi må alle bli flinkere til å bruke sansene våre når det kommer til mat - se, lukt og smak før du bestemmer deg for hva du vil gjøre med maten. Så lenge den virker ok, så er den nok også det! De fleste datoene som er satt på varene er satt med en god margin, og produktene holder seg gjerne flere dager over datoen. Eventuelt så kan man handle inn varer til redusert pris og bruke det samme dagen, eller man kan fryse produktene, og dermed forlenge levetiden enda mer. Så i dag folkens oppfordrer jeg dere alle til å tenke på miljøet - kjøp mat til reduserte priser, bruk sansene før du kaster mat og bruk fantasien til nye retter :)

Dagens middagstips inneholder grønnsaker kjøpt til redusert pris, samt noen som hadde ligget i kjøleskapet litt vel lenge - litt vasne grønnsaker har ingen betydning når de allikevel skal grilles!

BBQ kylling med grillet tilbehør2 personer

 • 2 kyllinfileter med BBQ-marinade
 • 1 pakke små champignon
 • 1/2 løk i større biter
 • 1/2 avokado i båter
 • 1/2 spisspaprika skjært på langs
 • Revet ost
 • 1 stor søtpotet i tynne skiver, skjær på langs
   Slik gjør du:

 1. Fyr opp grillen og sett på middels varme
 2. Pensle kyllingen med marinade og legg på grillen - snu ofte og pensle med marinade 1-2 ganger til
 3. Ha sopp og løk i en aluminiumsform sammen med litt marinade, olje eller smør og sett på grillen. Rør rundt i blandt.
 4. Halvveis i grillingen: Ha paprika direkte på grillen og stek til møre, ha over ost og stek videre til smeltet
 5. Søtpoteten tok jeg i brødristeren denne gangen, da blir de sprøe og litt tørre. Men den kan like så godt stekes i ovn eller på grillen - bare pensle med litt olje og krydder før du steker
 6. Smak til med ønsket krydder
   Server med ønsket saus eller dressing - valget falt på ferdigmiksen til Njie denne gangen med bbq-smak

 

Dette var dagens fangst på butikken:
Sopp til middag, skinkestek til lunsj i morgen og jordbær med pasjonsfrukt kesam til dessert i kveld!Kesamen har jeg aldri smakt før, min erfaring kan jeg dele med dere senere!

Håper det smaker <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

24, Skien

Hei! Ei blid og livlig jente fra Skien. Stor lidenskap for kosthold og trening. På bloggen vil jeg dele enkle og gode, ikke minst sunne, oppskrifter og et par treningstips i ny og ned. Følg meg gjerne også på instagram: linnmblom

Kategorier

Arkiv

hits