Mine tips for å unngå og begrense søtsug

God kveld!

Da var hverdagen tilbake for fullt og forhåpentligvis kom den ikke for brått på. Jeg vet med meg selv at etter disse dagene med mye kos og sukker så blir kroppen fryktelig hekta, og den vil ha mer - mer - og enda mer. Men man bør kanskje forsøke å begrense sukkermengdene til helgen i det minste. For å gjøre det litt lettere for meg selv å komme tilbake til rutiner og for å unngå disse store toppene med søtsug, så har jeg et par ting som jeg gjør og som fungerer for meg. Jeg tenkte å dele mine tips med dere i dag, og kanskje har noen nytte av det?

Tips for å unngå og begrense søtsug

 • Planlegg måltidene dine. Ha med nok og næringsrik mat på jobb/skole for å holde konsentrasjonen oppe   
 • Ikke handle på tom mage. Dersom du ikke er sulten når du går på butikken er sannsynligeten mye større for at du ikke handler alle disse små ekstra og unødvendige tingene. I tillegg slipper du ha mange fristelser i huset.
 • Spis gode og sunne måltider gjennom hele dagen. Et måltid bør inneholde helst en proteinkilde, en karbohydratkilde og en fettkilde.
 • Fråts i frukt og grønt - kutt opp og ha lett tilgjengelig i kjøleskapet   
 • Drikk nok vann
 • Sov nok og stress ned - for mye stress kan føre til økt søtsug
 • Lag alternative desserter og søtsaker   
 • Distraher deg selv, tenk eller gjør noe helt annet som kan få tankene bort fra søtsuget

Dersom søtsuget først melder seg så er det om å gjøre å gjøre det man kan for at det skal forsvinne og eventuelt begrense det så mye som mulig.

Men, av og til så gir man etter, og da er det viktig at man ikke går i kjelleren! Skjedd er skjedd, spist er spist, det er bare å se fremover og prøve igjen. Dessuten om man spiser generelt sunt så vil en liten sjokoladebit her og der ikke gi det store utfallet. Alt handler om balanse!

Håper dette var til inspirasjon og motivasjon <3

 

2 kommentarer

Victoria Larsen

18.04.2017 kl.20:31

Flotte tips! :)
Victoria Larsen: Takk!! Så gøy du likte de :)

Skriv en ny kommentar

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

24, Skien

Hei! Ei blid og livlig jente fra Skien. Stor lidenskap for kosthold og trening. På bloggen vil jeg dele enkle og gode, ikke minst sunne, oppskrifter og et par treningstips i ny og ned. Følg meg gjerne også på instagram: linnmblom

Kategorier

Arkiv

hits