Grovere pitabrød

Hei og hopp!

Jeg prøvde meg på noen hjemmelagde pitabrød her om dagen, og de ble knallgode! Samboeren mente de var mye bedre enn de man kjøper i butikken, så det tar jeg som et stort kompliment :) I tillegg var de mye lettere å lage enn jeg først hadde trodd. Du kan lage de med både fint og grovt mel, eller en blanding av ulike meltyper. Jeg valgte det siste denne gangen og mine ble derfor ikke helt fine, men en litt grovere variant. Oppskriften gir 8 pitabrød, så doble den gjerne med engang da de fint kan fryses dersom du får noen til overs.

Grovere pitabrød



8 stk

  • 1/2 pose tørrgjær
  • 2 dl melk
  • 1 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 ss smør
  • 450 gr mel. Jeg brukte 150g sammalt speltmel, 150g fibrafullkorn og 150g havremel
     



Slik gjør du:

  1. Varm opp smør, melk og vann til ca 37 grader, og rør deretter inn gjæren.
  2. Ha i salt og mel og kna godt sammen til en fin deig som slipper bollen lett. Juster eventuelt med mer mel.
  3. Hev på et lunt sted i 45-60 minutter
  4. Sett stekeovnen på 250 grader og sett inn et bakebrett (det skal varmes opp)
  5. Elt deigen og del i 8 like deler. Trill til boller og la de hvile i 10 minutter før du kjevler de til flate sirkler, ca 1 cm tykke.
  6. Legg de over på et bakepapir og ha bakepapiret over på den varme bakeplaten.
  7. Stekes midt i ovnen i ca 5-6 minutter, de skal bli lett gylne. Avkjøles på rist.

Pitabrødene kan fylles med både søtt og salt, så her er det bare å bruke fantasien!

Håper det smaker <3

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

24, Skien

Hei! Ei blid og livlig jente fra Skien. Stor lidenskap for kosthold og trening. På bloggen vil jeg dele enkle og gode, ikke minst sunne, oppskrifter og et par treningstips i ny og ned. Følg meg gjerne også på instagram: linnmblom

Kategorier

Arkiv

hits