Hjemmelaget aioli

Hei hei!

Forrige helg prøvde jeg meg på hjemmelaget aioli for første gang - og for å si det slik - det blir desidert ikke siste gang! Det var mye lettere enn jeg trodde og smakte helt nydelig! Perfekt til tapasbordet, sammen med hvitløksbaguetter eller kanskje sammen med saltkokte poteter? Valget falt på sistnevnte her i huset. Oppskriften er lånt fra Linda Stuhaug og du finner den opprinnelige oppskriften her.

Hjemmelaget aioli



1 porsjon

  •  2 eggeplommer, romtemperert
  • 1 ts dijon sennep
  • 2,5 dl nøytral olje, romtemperert
  • Sitronsaft
  • Salt&pepper
  • 1 pressa hvitløksfedd
     



Slik gjør du:

  1. Ha eggeplommer, hvitløksfess og sennep i en bolle og visp lett sammen med f.eks. en håndmikser.
  2. Mens vispen går heller du forsiktig oljen i en tynn stråle i bollen. Oljen vil etterhvert trekke seg inn og blandingen vil få en fyldig konsistens.
    OBS! Pass på at maskinen ikke går så lenge at blandingen blir varm - da vil den skille seg.
  3. Smak til med salt, pepper og sitronsaft, eventuelt mer sennep.
  4. Dersom konsistensen blir for tykk kan du eventuelt spe på med litt vann.
     



Håper det smaker <3

6 kommentarer

Victoria Larsen

30.03.2017 kl.19:40

Ser kjempe god ut! :)
Victoria Larsen: Tusen takk! :D

elisebr

31.03.2017 kl.16:26

Så godt det så ut! :) Alioli er så godt! :)
Ja, det er jo nydelig <3

mallows

01.04.2017 kl.22:39

aldri prøvd
Anbefales!! ;)

Skriv en ny kommentar

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

24, Skien

Hei! Ei blid og livlig jente fra Skien. Stor lidenskap for kosthold og trening. På bloggen vil jeg dele enkle og gode, ikke minst sunne, oppskrifter og et par treningstips i ny og ned. Følg meg gjerne også på instagram: linnmblom

Kategorier

Arkiv

hits