Saftig vaniljekake med jordbær
Hei hei!
Det er lillelørdag og jeg vil kjøre en liten reprise på denne super saftige kaken! Selv om det ikke er helt sesong for jordbær nå, så er det absolutt ingen dum erstatning de du får kjøpt i butikken i dag. Oppskriften er inspirert fra Linda Stuhaug, men jeg har justert litt etter hva jeg hadde i skapene. Originalen finner du her.
Vaniljekake med jordbær
1 stk, ca. 20 cm i diameter
- 2 egg
- 80 g kesam + 40 g mager kesam
- 40 g siktet speltmel
- 20 g kokosmel
- 20 g vaniljeproteinpulver*
- 25 g sukrin+
- 30 g sukrin gold
- 5 g stevia pulver + 6-7 dråper stevia vanilje**
- 1 ts ekte vaniljepulver
- 1 ts bakepulver
- Ferske jordbær
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Bland sammen alle ingrediensane utenom jordbær. Juster eventuelt med 0,5 dl vann om røra er veldig tjukk.
- Hell i en smurt form og fordel hakkede jordbær over kakerøren, trykk lett nedi.
- Stek midt i ovnen ca. 15-20 minutter. Avkjøles før servering.
* Kan byttes ut med 20 g annen tørrvare
** Kan erstattes av 20 g annen søtning (stevia er 4x så søtt som sukker)
Server med friske jordbær og kanskje litt iskrem eller vaniljekesam?
Håper det smaker <3
Trikset
08.02.2017 kl.18:24
linnmblom - med sunn mat og trening i fokus
09.02.2017 kl.20:20
Pernille
08.02.2017 kl.18:24
linnmblom - med sunn mat og trening i fokus
09.02.2017 kl.20:19
Victoria Larsen
08.02.2017 kl.18:40
linnmblom - med sunn mat og trening i fokus
09.02.2017 kl.20:19
Emiliw
08.02.2017 kl.22:01
linnmblom - med sunn mat og trening i fokus
09.02.2017 kl.20:19
Dazzy
09.02.2017 kl.00:27
linnmblom - med sunn mat og trening i fokus
09.02.2017 kl.20:18
Sandra Marie
09.02.2017 kl.00:35
linnmblom - med sunn mat og trening i fokus
09.02.2017 kl.20:18