Byggrynsgrøt

God kveld :)

Jeg er en virkelig grøtelsker - jeg spiser havregrøt så og si hver eneste dag og selvsagt er risgrøt en stor favoritt nå i julen! Her om dagen prøvde jeg meg på en litt annen vri, nemlig byggrynsgrøt, og jeg må si jeg ble positivt overrasket! Selv om denne grøten tar litt lengre tid å tilberede enn vanlig havregrøt, så er det den verdt ventetiden :)

Byggryn er rik på kostfiber og protein, og har et lavt fettinnhold. Byggryn er også en fin erstatning til ris, potet eller pasta.

Byggrynsgrøt



2 personer

  • 2 dl hele byggryn
  • 5 dl melk
  • 1 klype salt
  • Eventuelt noen dråper stevia vanilje
  • Smør, kanel og sukker/sukrin til topping

 



Slik gjør du:

  1. Legg grynene i bløt over natten - bruk rikelig med vann da de sveller mye.
  2. Neste dag heller du av vannet og har grynene over i en kjele
  3. Ha over melk, salt og eventuelt søtning og kok gryenen i ca 25 minutter til grynene er møre.
  4. Topp med smør, kanel og sukrin

 



Håper det smaker <3

2 kommentarer

Victoria Larsen

19.12.2016 kl.19:19

Ser nydelig ut! :D
Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

24, Skien

Hei! Ei blid og livlig jente fra Skien. Stor lidenskap for kosthold og trening. På bloggen vil jeg dele enkle og gode, ikke minst sunne, oppskrifter og et par treningstips i ny og ned. Følg meg gjerne også på instagram: linnmblom

Kategorier

Arkiv

hits