Grov pai med cottage cheese

God kveld :)

I går laget vi en deilig pai med kylling og bacon. Paibunnen ble saftig og god, og med sprø kanter. Den krever ikke mange ingredienser, og er veldig enkel å tilberede. Du styrer selvsagt hva du vil ha i fyllet - slik at den den enkelt lages kjøttfri også!

Grov pai med kylling og bacon



3 personer

Paibunn:

  • 150 g cottage cheese mager
  • 1 stor ss olje
  • 40 g smeltet smør
  • 3,5 dl mel - jeg brukte 2,5 dl fibra fullkornsmel og 1 dl grovtmel med hvete og rug
  • Vann til passe klebrig konsistens

Fyll:

  • 6 egg
  • Paprika
  • Rødløk
  • Brokkoli
  • Bacon
  • Kylling
  • Eventuelt ost
  • Krydder: Kyllingkrydder, salt (ikke nødvendig hvis bacon synes jeg) og pepper



Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader
  2. Bland alle ingrediensene til paibunnen, deigen skal være lett å jobbe med og ikke for klissete. Smør en ildfastform eller paiform og trykk deigen utover. Forstekes i 10 minutter
  3. Stek kylling og bacon. Kok brokkoli og hakk opp ønskede grønnsaker.
  4. Bland sammen egg, grønnsaker og løk. Ha over i den ferdigstekte bunnen. Ha over kjøtt og bacon, litt krydder og topp eventuelt med ost.
  5. Stek videre i 20 minutter.
  6. Server med en frisk salat

Håper der smaker <3

 

7 kommentarer

Victoria Larsen

07.11.2016 kl.19:13

ååh, ser godt ut!
Victoria Larsen: Det smakte overraskende godt :)

lise

05.01.2017 kl.15:22

prøvde meg på denne i går og den smakte veldig godt!! men hvordan regner du ut kaloriene i hver porsjon? prøvde meg på flere ulike metoder, men kalorimengden blir skyhøg og det stemmer ikke xD
lise: Så koselig å høre at du likte den :) Jeg pleier ikke å regne kalorier, men om man skal gjøre det så må du finne næringsinnhold på alle ingrediensene du bruker pr. 100 g. Deretter måle opp hva den faktiske vekten er, og så gange opp antall kalorier pr gram. Da vil du få hva hele oppskriften totalt inneholder. Litt vanskelig forklart - men håper det var forståelig :)

lise

06.01.2017 kl.10:14

Jeg forstår ikke helt jeg... :-) si en middag er på 600 kcal per 100g, og den veier 1600. Og en porsjon ligger på 300 gram. Hva gjør jeg så? Jeg klarer ikke forstå hvordan jeg gjør det jeg ass... haha gurii :-)
Nå virket 600 veldig mye pr 100 g, men hvis vi ikke tenker på det så blir det slik: hvis porsjon er på 300 g så blir det 600x3=1800 kcal pr porsjon :)

lise

06.01.2017 kl.12:16

Takk! men du mente at jeg skulle legge sammen alle ingrediensene per 100g - jeg la sammen alt og da ble det rundt 600..? Og hva skal jeg gjøre med vekten på hele middagen? Skal det regnes med en plass?

Beklager viss dette ble mye styr, men har hørt at det skal være så enkelt xD
lise: Ok, skal forsøke å forklare litt lettere. Hvis du har en brødskive og på pakken står det at pr. 100g så er det 250 kcal, og den ene brødskiven du har veier 25 g. Da blir det 250kcal/100g * 25g.
Og hvis du da har en skinke som er 100 kcal pr. 100 g, og skinken veier 10 g. så blir det jo 1 kcal pr. gram, altså er det 10 kcal i skinkeskiven som veier 10 g. Hvis du fremdeles lurer litt så forsøk å google litt, eller rett og slett - ikke tenk så mye på kaloriene ;)

Skriv en ny kommentar

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

24, Skien

Hei! Ei blid og livlig jente fra Skien. Stor lidenskap for kosthold og trening. På bloggen vil jeg dele enkle og gode, ikke minst sunne, oppskrifter og et par treningstips i ny og ned. Følg meg gjerne også på instagram: linnmblom

Kategorier

Arkiv

hits