SMIL-sjokolade med marmorering

Heei!

Lrdagen er her og da er det lov med litt ekstra kos! De som har fulgt bloggen min litt husker kanskje at jeg fortalte at jeg hadde lekt meg litt med karamell, hvor blant annet Japp-sjokoladen var et av resultatene. Du finner forresten oppskriften til den her ;)

En annen ting jeg laget var Smil-sjokolade. Og rett og slett fordi jeg gikk tom for lys melkesjokolade og mtte supplere med litt mrk, s ble det ogs med marmorering.

Smaken var helt fantastisk, og selv om det krever litt arbeid, er det absolutt verdt det!

Smil-sjokolade med marmorering



Til 16 sm trenger du:

60 g sjokolade, jeg brukte lys og mrk

1 dl vikingmelk

15 g sukring gold

10 g yaconsirup, eventuelt honning eller annen sirup



Slik gjr du:

1. Vi starter med karamellen: bland vikingmelk, sukrin og yaconsirup i en stor bolle som tler sterk varme. Sett i mikroen p full guffe i ca. 5 minutter. Massen skal bli litt tykkere, og f en fin karamellfarge. Sett til side.

2. Smelt sjokoladen og fordel ca. 1/2 av rren i konfektformer. Pass p at du fr smrt det godt oppover kantene. Et tips kan vre frst smre en gang, s sette i fryseren til sjokoladen har stivnet, deretter smre en gang til. Sett i fryseren til sjokoladen har stivnet.

3. Visp litt i karamellen og hell i formene. Spar litt rom (noen millimeter) p toppen slik at vi kan avslutte med sjokolade.

4. Avslutt med sjokolade og sett p nytt kaldt til sjokoladen har stivnet.



Sjokoladen kan fint oppbevares i fryser eller i kjleskap!



Nytes med beste samvittighet! <3 God lrdag!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

23, Skien

Hei! Ei blid og livlig jente fra Skien. Stor lidenskap for kosthold og trening. P bloggen vil jeg dele enkle og gode, ikke minst sunne, oppskrifter og et par treningstips i ny og ned. Flg meg gjerne ogs p instagram: linnmblom

Kategorier

Arkiv

hits