Svinindrefilet med ovnsbakt tilbehør

Hei hei :)

Deler i dag er deilig lørdagsmiddag. I helgene har man ofte litt bedre tid, og man ønsker å kose seg litt ekstra.

Middagen består av mange ulike elementer, men alt lages i ovnen, og det er nokså enkle forberedelser. Serveres med guacamole som setter prikken over i'en!

I dag har jeg også lekt meg litt på kjøkkenet med karamell, så her har dere hele 3 godbiter i vente! Men alt til sin tid, lørdagsmiddag først :)

 

Svinindrefilet med ovnsbakt tilbehør2 personer

1 svinindrefilet, ca 500 g

1 stor søtpotet

4 mellomstore champignonger

4 mellomstore tomater

Eventuelt litt ananas

Krydder: Salt, pepper, oregano, grillkrydder og potetkrydder

 

Guacamole:

1 avokado

Noen dråper sitron

1/4 finhakket chili

Salt og pepperSlik gjør du:

1. Sett ovnen på 210 grader varmluft

2. Vask og eventuelt skrell søtpoteten, del i passende båter. Legg i en ildfastform med litt olje og krydre med ønsket krydder. Jeg brukte grillkrydder og potetkrydder.

3. Rens svinefileten og del i passende biter. Legg i en ny ildfastform med litt olje og strø over litt salt og pepper.

4. Sett potet og svin inn i ovnen og stek i ca. 30-35 minutter. Sjekk underveis og rør gjerne litt i potetene inn i mellom.

5. Finn en ny liten ildfastform, eventuelt litt aluminiumsfolie. Del tomatene på langs og skjær bort eventuelt stygt på soppene. Legg i formen, pensle med litt smør/olje og strø salt og pepper på soppene, og oregano på tomatene. Stek i 25-30 min i ovnen.

6. Mens maten blir ferdig i ovnen lager du guacamolen. Denne lages enkelt ved å ta ut innmaten av avokadoen, mos med en gaffel. Ha i sitron og chili, og smak til med salt og pepper. Sett til siden inntil servering.Håper det smaker og en riktig fin lørdagskveld videre! <3

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

23, Skien

Hei! Ei blid og livlig jente fra Skien. Stor lidenskap for kosthold og trening. På bloggen vil jeg dele enkle og gode, ikke minst sunne, oppskrifter og et par treningstips i ny og ned. Følg meg gjerne også på instagram: linnmblom

Kategorier

Arkiv

hits