Hjemmelaget supergrovbrød!

God morgen!

Dette brødet er kjempe saftig og metter lenge! I tillegg krever det ingen elting eller heving, og er veldig lett å lage :)
Oppskriften er lånt av Linda Stuhaug!

Hjemmelaget supergrovbrød


Oppskrift, 1 brød

100 g havremel
100 g havregryn
100 g bokhvetemel
50 g fiberfin
50 g kokosmel
50 g mandelmel
70 g solsikkekjerner
70 g sesamfrø
1/2 ts salt
1,5 ss fiberhusk *
1,5 ss bakepulver
7 dl vatn

Miks sammen alle ingrediensene og bland godt med vann. La røra svelle i 10 minutter. Hell over i en smurt brødform, pensle toppen med litt vatn og strø over frø eller kjerner dersom du ønsker det. Stek på 200 grader, nederste rille i ca. 55 minutter.

Når det var gått 40 minutter tok jeg brødet ut av formen og stekte resten av tiden. Da fikk hele brødet en sprø og god skorpe. 



Du kan fin fryse enten hele brødet eller i skiver. Perfekt å tine i brødrister på morgenkvisten!



Brødet blir litt kompakt og tungt, men det gjør ingenting! Obs! Vær forsiktig når du skjærer opp skiver og pass på at det er helt avkjølt, ellers kan fort skorpa dette av.

Håper det smaker!

Titter innom senere i dag med en liten og lett dessert <3

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

linnmblom - med sunn mat og trening i fokus

23, Skien

Hei! Ei blid og livlig jente fra Skien. Stor lidenskap for kosthold og trening. På bloggen vil jeg dele enkle og gode, ikke minst sunne, oppskrifter og et par treningstips i ny og ned. Følg meg gjerne også på instagram: linnmblom

Kategorier

Arkiv

hits